Hopp til innhold

Hva er en Dembra-skole? Digitalt orienteringsmøte 24.01.23

Vil skolen din ha støtte i arbeidet med inkludering og demokrati? Ønsker dere en satsning mot fordommer, utenforskap og rasisme? Er du og din skole nysgjerrig på hva Dembra er, og hva et mulig samarbeid vil innebære? Da er du hjertelig velkommen til dette orienteringsmøtet!
Meld din interesse og motta møtelenke uforpliktende her: Påmelding

På møtet vil du få en kort orientering, før det vil bli mulighet til å stille spørsmål direkte til din nærmeste Dembra-tilbyder fra de seks freds- og menneskerettighetssentrene som tilbyr Dembra: HL-senteret på Østlandet, Raftostiftelsen på Vestlandet, Falstadsenteret i Midt-Norge, ARKIVET Freds- og menneskerettighetssenter på Sørlandet, Nansen Fredssenter i Innlandet og Narviksenteret i Nord-Norge.

Uforpliktende påmelding Facebook-arrangement

Faglig tilbud

Dembra arrangerer webinarer, lærerkurs og fagdager om aktuelle og praksisnære temaer.
Informasjon om programmet våren 2022 ligger nedenfor.

Videoer fra tidligere arrangementer

Tidligere arrangementer

Dialog og forebygging i skolen

Hvordan kan dialog styrke en demokratisk skolekultur og forebygge fordommer og hat? I dette webinaret vil dere få konkrete tips til arbeidet med dialog og samtalefellesskap i skolen, forankret i læreplanens sosiale og faglige mål.

Hvordan bygge dialogiske ferdigheter gjennom varierte og inkluderende arbeidsformer? Hvordan realisere idealet om skolen som “uenighetsfellesskap?

Vi vil komme med praksisnære eksempler og drøfte både muligheter og utfordringer i skolensarbeid med dialog og danning. Webinaret er aktuelt for alle med interesse for dialog og forebyggende arbeid i skolen. Det vil bli rom for spørsmål og erfaringsdeling.

Tid: Torsdag 2. juni kl. 14.15 – 15.45

Kursholdere: Ingun Steen Andersen, HL-senteret og Anita Rapp-Ødegaard, Nansen Fredssenter.

 

Webinar om Ukraina og norsk skole: Hva skjer, hva er utfordringene og prinsipper for håndtering.

Krigen i Ukraina ryster både voksne, barn og unge her i Norge. Utfordringene for lærere er mange. Hvordan skal vi forstå det som utspiller seg i Europa i dag? Hvordan snakke med elevene om det? Hvordan hjelpe elever til å orientere seg i informasjonsflommen i Tiktok og andre sosiale medier? Hvilke muligheter finnes for å ta opp hendelsene i undervisningen? Hvordan sikre inkludering av alle, både elever med russisk bakgrunn og nyankomne flyktninger fra Ukraina?

Mer informasjon og program Meld deg på webinaret her!