Hopp til innhold

Demokrati mot
fordommer og
utenforskap

For skole og lærerutdanning

Person with hands in front of face

Digitalt informasjonsmøte om Dembra 24.01.23

Vil skolen din ha støtte i arbeidet med inkludering og demokrati? Ønsker dere en satsning mot fordommer, utenforskap og rasisme? Er du og din skole nysgjerrig på hva Dembra er, og hva et mulig samarbeid vil innebære? Da er du hjertelig velkommen til dette orienteringsmøtet!
Meld din interesse og motta møtelenke uforpliktende ved å følge lenken under.

På møtet vil du få en kort orientering, før det vil bli mulighet til å stille spørsmål direkte til din nærmeste Dembra-tilbyder fra de seks freds- og menneskerettighetssentrene som tilbyr Dembra: HL-senteret på Østlandet, Raftostiftelsen på Vestlandet, Falstadsenteret i Midt-Norge, ARKIVET Freds- og menneskerettighetssenter på Sørlandet, Nansen Fredssenter i Innlandet og Narviksenteret i Nord-Norge.

Meld din interesse her Mer om arrangementet

Delta i Dembra

Skoler som deltar i Dembra, får veiledning og kurs gjennom ett til halvannet år. Dembra støtter opp om skolens arbeid med læreplanene, fra de grunnleggende verdiene til tverrfaglige temaer og arbeidet i fagene. Utgangspunktet er skolens egne behov knyttet til fordommer, utenforskap og rasisme.

Bli Dembra-skole

Skole

Bakgrunnsstoff, undervisnings-opplegg og verktøy for forebygging på din skole.

Klikk her

Lærerutdanning

Ressurser og undervisningsmateriell for lærerutdannere, lærerstudenter og lærere.

Klikk her

Om Dembra

Dembra tilbyr kurs, veiledning og nettbaserte ressurser. 117 skoler og 52 lærerutdanningsinstitusjoner har deltatt i Dembra.

Les mer

Øvelser og undervisningsopplegg

I ressursbanken finner du klasseromsøvelser og andre ressurser til bruk i undervisningen, selvrefleksjon og til inspirasjon. Her er noen eksempler.

Til foresatte

Skal ditt barns skole skole delta i Dembra? Dembra er et tilbud hvor de ansatte vil motta veiledning, kurs og ressurser som støtter skolens arbeid med forebygging av utenforskap, fordommer og ulike former for gruppefiendtlighet. Les mer om hva det innebærer for ditt barns skole.

Informasjon til foresatte

Ordforklaringer

Rasisme, antisemittisme og gruppefiendtlighet. Myndiggjøring, mangfold og identitet. På Dembras hjemmesider møter du mange ord som sier noe både om hva skolen skal forebygge, og om redskapene for forebygging. Til lanseringen av dembra.no på nordsamisk har vi laget en ordliste med korte forklaringer på de mest sentrale begrepene. Ord og forklaringer står både på nordsamisk og på bokmål.

Gå til ordlisten